ARCHÍVUM


Meseíró pályázatot hirdettünk 2018 tavaszán »


BALLAGÁS KÉPEKBEN 2018 »

Ebben a tanévben elért sikereink

A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium tánccsoportja mindenkit legyőzve I.helyezést ért el az I. Országos Roma Nemzetiségi Vetélkedőn Biriben. Ugyanez a csapat Ignácz Vanesszával kiegészülve a III. helyezést érte el a verseny műveltségi részében. Ismét és végtelen büszkeséggel gratulálunk diákjainknak: Mitrovics Henriettának, Lakatos Dzsenifernek, Ignácz Vanesszának és Petrovics Máténak »


A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium tánccsoportja megnyerte a Helikoni Ünnepségeken a Magyar Állami Népi Együttes különdíját és a néptánc kategória EZÜST fokozatát!!! Gratulálunk Mitrovics Henrietta, Lakatos Dzsenifer és Petrovics Máté 10. osztályos tanulóinknak! »


A bécsi magyar nagykövetségen rendezett versmondó versenyen Bicskei Laci, iskolánk 11. osztályos tanulója, fantasztikus hangsúlyokkal a III. helyezést érte el. Több mint 300 versenyző volt, és Laci ismét a legjobbak között! Gratulálunk! »


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere döntése alapján a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjról szóló 44/2013. (VI.26.) EMMI rendeletben meghirdetett Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj 2017. évi nyertese A Tan Kapuja Buddhista Gimnáziumból:
Bicskei László, 11. évfolyamos tanulónk. Szívből gratulálunk! »
Az ösztöndíj átvétele képekben »

Ismét büszkék lehetünk!
A "DUNA-DRÁVA A TEHETSÉGEKÉRT" ÖSZTÖNDÍJ 2017/2018-as tanévének nyertese Mitrovics Henrietta, iskolánk 10. osztályos tanulója! Gratulálunk! »

 

 December 20-án kapták meg a diákok a karácsonyi stollent, amit a TKBF diákjai és a TKBE nagylelkű adományai tettek lehetővé. Köszönet mindenkinek, aki segített »


Részletek egy sűrű év tartalmas utolsó napjainak eseményeiből:
Versmondó verseny, Nemzetiségek napja, Népek karácsonya »

Iskolánk idén is megszervezte év végi, rászorulókat támogató programsorozatát. Minden diákunk részt vett egy-egy helyszínen, így a pécsi hajléktalanszálló mellett Beremend, Magyarbóly és Ilocska otthonban élő időseinek adtunk kulturális műsort, sütöttünk mézeskalácsot és készítettünk karácsonyi díszeket, valamint társasjátékokkal leptük meg az otthonok lakóit »Volt ének, ujjongás, visongás....
A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium idén is meglepte a rászoruló gyerekeket. Mikulásunk az Egyházasharaszti Általános Iskola tanulóinak szerzett örömet! »

Bokor Ádám a Pécsi Kulturális Központ által meghirdetett TOLDI képregény rajzoló pályázatra beküldött műve különdíjban részesült. Íme a nyertes képregény >>>


Országos mesemondó versenyen szerepeltek tehetséges diákjaink: Mitrovics Henrietta, Petrovics Dzsenifer és Petrovics Máté >>>

Egy kis figyelmet kérnénk sokoldalúan tehetséges diákunknak, a 11. osztályos Bicskei Lászlónak!
Amellett, hogy készül megvédeni bajnoki címét az Erőemelő Országos Bajnokságon, ma az Arany János szavalóverseny székesfehérvári területi döntőjén szerepelt nagy sikerrel! Gratulálunk!
»
Az 5 napos balatoni táborozás képei (2015) >>>

Fotók a tornaterem ünnepélyes átadásáról >>>

Idén érettségizett diákjaink (2015) >>>

Ballagási fotók itt megtalálhatók (2015) >>>

Ballagás: a Kis Tigris Gimnázium 11. osztályának és a tanári kar egy részének közös produkciója :) >>>

Videó az idei szalagavató táncról >>>

Fotók az idei szalagavató ünnepélyről (2015) >>>

Fotók az első negyedéves vizsgákról (2014) >>>

Fotók a mártonnapi mulatságról (2014) >>>


A "Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíj ebben az évben is kiosztásra került (2014)
A DDC kiemelt figyelmet fordít a fiatal generáció előmenetelére, a tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes általános és középiskolás diákok támogatására. A váci és beremendi gyárak vonzáskörzetében tanulók számára az előző évekhez hasonlóan a 2014/2015-ös tanévre is meghirdette a "Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíj programot.
Az ösztöndíj program keretében a legtehetségesebb diákoknak a cég havi ösztöndíjat biztosít, amivel segíti a tehetségük kibontakozását.

Petrovics Arabella 10. osztályos tanulónk is a díjazottak között!!! Gratulálunk! >>>

Balog Zoltán átadta az idei Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjakat (2014)
2014. szeptember 29-én Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere átadta a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjakat a Vígadóban. Idén a pályázat benyújtására jogosult 24 iskolából 20 intézmény tanulója, tíz német, négy roma, két horvát, két szlovák, egy román és egy szerb nemzetiségű diák vehette át az ösztöndíjat.
A Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat Jovánovics Richárd, a Kis Tigris Gimnázium tanulója is átvehette.
Szívből gratulálunk a nyerteseknek!
Fotók az oklevél átvételéről >>>

Mesemondó verseny

"Megölel a tarka álom, elrepültök pilleszárnyon" - Lakatos Menyhért: Hosszú éjszakák meséi címmel a pécsi Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtára mesemondó versenyt hirdetett, melyet 2014. május 07-én rendeztek meg a Tudásközpontban. ELHOZTUK AZ ELSŐ HÁROM HELYET A KÖZÉPISKOLÁS KATEGÓRIÁBAN!!!!!!!
A Kis Tigris eredményei:
1. helyezett: Csertán Marcsi (11.o.)
2. helyezett: Balogh Barbara Jázmin (10.o.)
3. helyezett: Petrovics Arabella (9.o.)
Felkészítő tanáruk: Baloghné Gyurgyovics Renáta


A www.hvg.hu -n egy igen korrekt és terjedelmes cikkben számolt be Íliás Katalin újságíró Alsószentmártonról és a Kis Tigris Gimnáziumnak a falu életében meghatározó szerepet játszó tevékenységéről. >>>Az iskolánkban működő kismama-programról a SzabadFöld
online cikkében >>>Lemorzsolódás elleni program a Kis Tigrisben - részletek >>>Komoly jutalomban részesültek tanulmányi versenyünk nyertesei.
Kóka János felajánlásaként 10 értékes netbookkal tudtuk megjutalmazni a legszinvonalasabb munkát végző tanítványainkat.
A netbookokat Kóka János és felesége személyesen adta át. >>>
10 napos angol nyelvi tábort
szerveztünk a mánfai kollégiumunkban >>>Az alsószentmártoni cigányok ünnepe, a „cigánybúcsú”, az arangyelu/arangilu
Ezt az ünnepet novemberben tartják. >>>


Minden évben az Egészségügyi főiskola diákjai az egészséges életmódra próbálják ráirányítáni diákjaink figyelmét.


A roma holokauszt emléknapja

A Cigány Világszövetség kongresszusának határozata alapján 1972 óta emlékeznek meg a világ több országában arról, hogy 1944. augusztus 2-án éjjel az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban néhány óra alatt több mint háromezer roma embert gyilkoltak meg.
A "Porrajmos - cigány holokauszt" című dokumentumfilm itt nézhető megÉrettségi 2017 képekben >>>

Jutalom a sikeres érettségiért (2017)
A Tan Kapuja Buddhista Egyház Köznevelési Bizottságának Elnöke 5 sikeres érettségi vizsgát tett diákunk B kategóriás jogosítványának támogatását engedélyezte: Ignácz József, Jovánovics Angéla, Kosztics Gábriel József, Petrovics Arabella, Varga Szabolcs.Ballagás más szemszögből 2017 képekben
>>>Az idei szalagavató (2017) más szemszögből >>> 

Karácsony közeledtével a rászorulók és hontalanok számára nyújtottunk segítséget a Támasz Alapítvány nappali melegedőjében (2016). Diákjaink ételt és az általuk készített ajándékot osztották szét az ott lévőknek. Így került mindenki elé egy nagy tányér ebéd, forró tea, mézeskalács és könyv. Az alapítvány pedig több karton gyertyát is kapott, amivel nagyban segítettük a munkájukat. Fotók itt >>>

Mozgalmas téli szünet előtti napon vagyunk túl. Karácsonyváró napunkat a kisebbségek napjára való megemlékezéssel kezdtük, majd meghallgattuk a nálunk vendégeskedő Egyházasharaszti Általános Iskola 7. osztályos tanulóinak műsorát. Ezt követően jött a már hagyományos "Népek karácsonya" vetélkedő és a diákok körében népszerű versmondó verseny.
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatóinak köszönhetően minden diákunk ünnepi asztalára kerülhet egy-egy mákos és diós bejgli. Köszönjük!
Fotók itt >>>

A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium tanulói és dolgozói 100 mikuláscsomag felajánlásával szereztek örömet az Egyházasharaszti Általános Iskola diákjainak >>>

A Mikulás a Tan Kapuja Buddhista Gimnáziumba is megérkezett >>>


Idén, 2016. november 9-én is átadásra került Siklóson a "Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíj. A nyertesek között szerepel Jovánovics Gabriella, iskolánk 11. osztályos tanulója. Ezúton gratulálunk neki!  Fotók a díj átadásáról >>>

2016 október 20-án átadták az Emberi Erőforrás Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját!
Iskolánkból idén Budai Dániel László 11. osztályos tanuló nyerte el a legkiválóbbaknak járó díjat!
Szívből gratulálunk neki! Fotók a díj átadásáról
>>>A CHING HAI Egyesületnek köszönhetően 2016. február 19-én tartós élelmiszer adományokat osztottunk ki a tanulóink és családjaik részére >>>


Fotók a szalagavatóról (2016) >>>
A tanári énekkar is elbúcsúzott a 12. osztálytól
>>>
Újabb (profi) fotók a szalagavatóról
>>>

A 11. osztály saját szerzeménnyel búcsúztatta a végzősöket

2014-ben érettségizett diákjaink >>>

Idei ballagási fotók (2014) >>>

A március 15-i műsor, ünnepség képekben >>>

Fotók az idei (2014) szalagavatóról 2014 szalagavatóján >>>


És az egyik legsikeresebb produkció :) >>>Tanévnyitó nappali tagozaton (2013) >>>

Professzionális ballagási fotók 2013 >>>


Kisfilm a búcsúzó 12. osztály nálunk eltöltött 4 évéről (2013) >>>
A 2012-ES ÉRETTSÉGI KÉPEKBEN >>>

A III. vizsgahét 2012 április 16-20-ig zajlott nappali tagozatunkon >>>


BALLAGÁS 2012 képekben >>>

Tanár-diák versmondó párbaj >>>

Márton-napi vetélkedők, mulatság 2011 képekben >>>

Évnyitó 2011 képekben
>>>

Járbö máré tanáraink előadásában >>>A Kis Tigris érett diákjai 2011-ben képekben >>>

Ballagás képekben 2011 >>>

TÁMOP 3.2.1 KONFERENCIA ALSÓSZENTMÁRTONBAN 2011 képekben >>>

Szalagavató 2011 képekben >>>

A 2011-es szagavató ünnepség és bál videója


Karácsonyi készülődés >>>
Megjött a télapu >>>
Évnyitó 2010
>>>
Ballagás 2010.04.30. >>>
Fordított nap >>>
Parlamenti látogatás >>>
Szalagavató tánc videón 2010 >>>